Skip to main content

Lars Jurgen Meijer

korporaal 1- bd
.

We kwamen elkaar tegen op de sociale media. Hij heeft wat met defensie én hij voert een strijd.

Ons contact wordt intensiever. Bij mij rijst de vraag dan tegen wie of wat, hij nu precies vecht. PTSS is het allesomvattende antwoord.
Luister naar het aangrijpende levensverhaal van korporaal der 1ste klasse bd Lars Jurgen Meijer

In 2013 werd de EO docu ‘oorlog in mijn hoofd’ over Lars gemaakt. Check daarnaast de website van de stichting van Lars: www.zorgkompas.org

KLIK OP PLAY-BUTTON HIERONDER OM DE YOUTUBE FOTO'S-VIDEO TE BEKIJKEN.


Oorlog in mijn hoofd

Tekst bij Youtube video: Lars Meijer is een Dutchbat 2-veteraan uit Beverwijk. Hij leeft van een Militair Invaliden Pensioen en doet vrijwilligerswerk. Na zijn terugkeer uit Bosnië is hij totaal de weg kwijtgeraakt; hij raakte dakloos en verslaafd aan drank. Inmiddels woont hij twee jaar samen met zijn vriendin Brenda en haar achtjarige zoontje. Maar Lars heeft alweer een jaar zijn eigen leven. Ze wonen onder één dak, maar Lars leeft teruggetrokken op zolder. Alleen met zijn gedachten aan de oorlog. Lars was in Bosnië MAG-schutter. Een geweer dat 1200 kogels per minuut kan afvuren. Tijdens zijn missie heeft hij geen schot gelost. Lars voelde zich machteloos: 'Ik kon niets doen voor de mensen die om hulp vroegen. Als ze gewond voor de poort lagen, mocht ik niets doen, want dan zou ik partij kiezen. Ik voelde me een scheidsrechter, maar defensie was even vergeten me de gele en rode kaarten mee te geven.' In Bosnië wil Lars terug naar de observatiepost waar hij de meeste tijd heeft doorgebracht. Dit was zijn thuis, de enige plek waar hij en zijn kameraden zich veilig voelden. Maar Lars wil, nu hij eindelijk terugkeert naar het land waar hij getraumatiseerd uit terugkeerde, meer; hij wil een dorpeling vinden. 'Mama Rambo heeft het leven gered van een van mijn maten. Ik wil weten of ze nog leeft. Of is ze vermoord voor haar samenwerking met de VN?' Lars' vrienden uit het Noord-Hollandse Callantsoog vertellen hoe zij hun vriend vrolijk het vliegtuig zagen pakken en verknipt terug zagen komen. Maar vooral hoort zijn vriendin voor het eerst zijn verhaal.

Bekijk via onderstaande Youtube video het in 2015 gedocumenteerde verhaal van Lars.

'Like' wat je ziet?

Klik op de knoppen hieronder en volg ons, krijg je geen spijt van! Thanks.