Ron van de Put

82-6 | cdo luitenant-kolonel - bd
Sponsor van Stichting Jouw Verhaal

Ron van de Put maakte als enige beroepssergeant, deel uit van de lichting 82-6 van het Korps Commandotroepen. Omringd door dienstplichtigen doorstond hij de Elementaire Commando Opleiding (ECO), veroverde zijn ‘groene baret’ en werd paraat met het derde peloton van de 104 Waarnemings- en Verkenningscompagnie.

Eind 1983 zwaaiden de meeste dienstplichtigen af. Ron deed dat 35 jaar later in de rang van Luitenant-Kolonel.

In dit interview kom je te weten hoe je van jonge sergeant naar luitenant-kolonel kan opklimmen en wat dat Ron heeft gekost.

Daarnaast leer je wat de tijd heeft gedaan met de ogenschijnlijke ijzervreter van toen

KLIK OP PLAY-BUTTON HIERONDER OM DE YOUTUBE FOTO'S-VIDEO TE BEKIJKEN.