Skip to main content

Jaap Medendorp

76-4 | commando korporaal - dpl
Sponsor van Stichting Jouw Verhaal

Jaap Medendorp is een kerel uit het hoge Noorden. Een vent waarop je kan bouwen, die niet loopt te zeiken en gewoon doet wat er gedaan moet worden.

Hoe verloopt het leven van een vent die zich van de ene macho wereld in de andere begeeft, en zichzelf daar op een gegeven moment tegen komt.

Hoe ziet een leven met PTSS er uit?

KLIK OP PLAY-BUTTON HIERONDER OM DE YOUTUBE FOTO'S-VIDEO TE BEKIJKEN.

KLIK OP PLAY-BUTTON HIERONDER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN.

Jaap heeft naar aanleiding van het maken en publiceren van zijn levensverhaal ons een mooie reactie gegeven die wij jullie niet willen onthouden. Jaap, jij bedankt!!

Op dit moment zit ik weer een podcast te luisteren. Een dik jaar geleden had ik er wel van gehoord. Ik gunde mij er echter geen tijd voor..... Pas toen mijn voormalige commandant Theo meewerkte aan een podcast en ik deze geluisterd had werd mijn nieuwsgierigheid op gang gebracht. Ik had deze podcast, gemaakt door Stefan, ondanks de lengte geboeid gevolgd. Natuurlijk had het te maken met een heleboel herkenning maar de manier waarop het interview werd gedaan deed mij er toe besluiten zowel Theo als ook Stefan mijn complimenten over te brengen. Het was de interviewer die het verhaal aan de luisteraars voorschotelde. Het verhaal was buiten dat boeiend maar werd door Stefan zijn manier van vragen en de ongedwongen stijl nog waardevoller gemaakt. Ondanks de lengte was het zeer de moeite waard.

Niet veel later kreeg ik de vraag van Stefan of ik ook mee wilde werken aan een podcast. Na een voor mij zware periode met depressies en de constatering PTSS, was ik met vervroegd pensioen gegaan. Met medicatie werd ik gelukkig weer een beetje mijzelf en werd weer een acceptabel persoon voor mijn omgeving. Of ik er over wilde vertellen ? Waar komt het vandaan ? Wat kun je er tegen doen ? Wat zijn voor andere mensen tips ? Of kun je door er open over te zijn anderen ook helpen ? Die vragen moest ik in mijn hoofd beantwoorden. Maar ook de vraag wil ik dat met iedereen delen ? Ik kwam tot de conclusie dat ik mij er vertrouwd en veilig bij moest voelen. Ik had telefonisch contact met Stefan. Zijn achtergrond, ook commando, gaf al de factor vertrouwen. Het veilig voelen was na een paar minuten al aanwezig. Achteraf beschouwend was ik in dat gesprek al open. Tevens kreeg ik een warm gevoel bij ons gesprek en ondanks dat ik het best wel spannend vond stemde ik toe in een opname.
Bij ons thuis, veilige omgeving, vond het gesprek plaats. Er was geen tijd nodig om elkaar af te tasten. Het leek of we elkaar al jaren kenden. De sfeer was open en ik deed zonder belemmeringen mijn verhaal. Zonder draaiboek hield Stefan de regie. Waar ik nog wel eens wat langdradig was kwam hij tactisch terug op het juiste onderwerp en hield de door hem ingezette lijn vast. Ik heb mij geen moment geremd gevoeld en kon dankzij hem heel open zijn.
Ik was net drie weken gestopt met medicatie, op advies van de arts, het had tot gevolg dat ik "leegliep". Had het moeilijk. Toch was er naast Willy, mijn lieve vrouw, ook Stefan die oog had voor mijn emoties. Ook tot nu is er contact en wordt naar mijn gezondheid geinformeerd.

De zorgvuldigheid waarmee de podcast, het filmpje, de aankondiging en alles wat op multimedia werd gecommuniceerd weer naar mij terug kwam was uitstekend. De reacties van ex-collega's en anderen kwamen naar mij toe.

Ik hoopte dat ik anderen zou kunnen helpen met mijn verhaal. Mij heeft het in ieder geval wel geholpen. Het werkt helend en ik ben blij dat ik mijn verhaal heb kunnen doen en met de reacties daarop. Ik raad het iedereen aan die met zijn of haar verhaal zit.

Bedankt Stefan.

'Like' wat je ziet?

Klik op de knoppen hieronder en volg ons, krijg je geen spijt van! Thanks.