Recent nieuws

Enkele recente nieuws-items. Klik op de LEES MEER knop om het gehele item te bekijken.

Exclusief gesprek tussen Stefan en Ray Klaassens

Op vrijdag 2 juni 2023 heeft Stefan Mutsdas een exclusief telefonisch gesprek met Ray Klaassens. We gaan uiteraard nog niet gedetailleerd in op de voorgenomen gespreksonderwerpen maar mag je ervan uitgaan dat we je na de publicatie, op deze website, van dit gesprek weer helemaal bijgepraat hebben over dat wat Ray op dit moment bezig houdt.

Jan Termohlen overleden

Vandaag, helaas weer zo’n bericht, waardoor je gedachten weer teruggaan naar tijden van weleer. Het droevige nieuws van het overlijden van KCT’er pur sang Jan Termohlen deed vandaag het licht van de zon doven en maakte de ogen vochtiger.

Veteranendag 2023 | 24 juni 2023

Op 24 juni 2023 is er weer de Veteranendag. Een nationaal evenement waar heel Nederland zijn meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Ook de Stichting Jouw Verhaal wil daar ook graag jullie aandacht voor vragen.

Stichting Jouw Verhaal & VeVa Marcheert van Hulp voor Helden

In een eerder nieuwsitem hebben we jullie bericht over de beoogde samenwerking van Stichting Jouw Verhaal en Stichting Hulp voor Helden. In dit nieuwsitem geven we aandacht aan deze concreet geworden samenwerking door het project en de campagne VeVa Marcheert voor het voetlicht te brengen.

Korps Commandotroepen (KCT) onder nieuwe leiding

Kolonel Huub Smeets wordt binnenkort de nieuwe commandant van het Korps Commandotroepen (KCT). Dit is de special forces eenheid van de landmacht, gevestigd in Roosendaal. De wisseling van de leiding is vandaag aan het personeel bekend gesteld.

Charlie Schuilenburg: De charismatische instructeur uit de begintijd van Skydive

Mooi verhaal over en eerbetoon aan Charles Schuilenburg.

Actie ter nagedachtenis aan overleden commando Simmie

Dat het werk van een militair niet zonder risico’s is, beseften de naasten van Simmie Poetsema zich wel. Maar dat het noodlot tijdens een reguliere oefening zou toeslaan, daar was niemand op bedacht. Op 27 augustus 2022 wordt de 26-jarige commando in de Amerikaanse stad Indianapolis bij een ‘drive-by shooting’ neergeschoten. Vrienden en collega’s van de korporaal lopen zondag de marathon van Rotterdam. Met Simmie, voor Simmie. “Dit maakt voor ons de cirkel weer rond.”

Geslaagde inloopdag Commandogemeenschap

Op zaterdag 1 april 2023 was het zover: de inloopdag voor de commandogemeenschap en andere geïnteresseerden bij ECHOS Home te Harskamp. Dit onder het motto: Elkaar weer zien, spreken en herinneringen ophalen. Ook was er een speciaal moment voor Sander de Vries..

Korps Commandotroepen 81 jaar

Woensdag 22 maart is het Korps Commandotroepen (KCT) 81 jaar geworden. Hier heeft het Korps aandacht aan besteed met een buitengewone vlaggenparade en een doden-appel waarbij wij onze ontvallen collega’s eren.

Mutsdas Podcast Live met Marco Kroon

Majoor Marco Kroon is veteraan en stafofficier veteranenzaken en post-actieven. Stefan ‘Mutsdas’ Vreugdenburg legt in de Mutsdas Podcast levensverhalen van militairen vast. Op zondag 5 maart ontvangt hij in het Nationaal Militair Museum te Soest deze drager van de Militaire Willems-Orde. Vreugdenburg zal Kroon bevragen over het thuisfront.

Verkennend kennismakingsgesprek met Hulp voor Helden

Een delegatie van Stichting Jouw Verhaal heeft een waardevol en fijn gesprek gehad met een delegatie van Hulp voor Helden – stichting KPPR. Een verkennend kennismakingsgesprek met de intentie te bezien of we, samenwerkend, elkaar kunnen versterken in de realisatie van de eigen en gemeenschappelijke doelstellingen.

Herinneringsmedaille voor indrukwekkende evacuatie Kabul

Op 15 augustus 2021 viel de Afghaanse hoofdstad Kabul in handen van de Taliban. In de chaos en paniek die volgden, moesten honderden Afghanen worden geëvacueerd vanaf Kabul Airport. Het werd een missie met grote impact. Dat gold voor de evacuees, maar zeker ook voor de betrokken militairen, het ambassadepersoneel en alle anderen die hielpen om mensen het land uit te krijgen.

Reünie KCT Lichting 82-5

Ruim een jaar geleden heeft de Mutsdas Podcast het levensverhaal van dpl cdo Paul Borst mogen optekenen. Als geboren en getogen Roosendaler wist hij zich omgeven door buurmannen met een groene baret. Paul en twee maten hebben ervoor gezorgd dat op 15 en 16 december a.s. deze onvolprezen lichting 82-5 het feit gaat vieren dat ze zich alweer veertig jaar (oud-) commando mogen noemen.

De Harde Leerschool wint Unica Innovation Challenge

Op vrijdag 24 november vond de derde editie van de Unica Innovation Challenge plaats, die dit jaar in het teken stond van de krapte op de arbeidsmarkt. Uit de twee gekozen finalisten ging De Harde Leerschool uiteindelijk met de Unica Innovation Award naar huis.

Ab Bus overleden

Helaas is op 11-11-2022 overleden de commando sergeant 1 b.d. A.C.G. Bus in de leeftijd van 64 jaar. Albert haalde zijn Groene Baret met de lichting 86-6 op 26-2-1987.

Nieuwe parachutes voor Defensie Para School

Samen met Duitsland en België heeft Nederland enkele duizenden nieuwe parachutes en reserveparachutes aangekocht. De Defensie Paraschool (DPS) gebruikte de nieuwe systemen donderdag voor het eerst op de Belgische vliegbasis in Schaffen.

Namen gesneuvelde militairen op viaducten officieel onthuld

Met een zogeheten naamgevingsceremonie is deze en vorige week stilgestaan bij 2 militairen die zijn omgekomen tijdens een vredesmissie. Vandaag was de ceremonie voor de onthulling van de naam van commando Kevin van de Rijdt op een viaduct in Tilburg. Afgelopen week gebeurde dat in Ridderkerk met Philip de Koning.

Mutsdas Podcast Live, mooi onderdeel van wereldrecord

In de Mutsdas Podcast Live ontving host Stefan Mutsdas op maandagavond 3 oktober, dé ambassadeur van de Nederlandse commandogemeenschap: Ray Klaassens. Samen met zijn commandant Elementaire Commando Opleiding (C-ECO) van toen, de cdo kap bd Henk Heesakkers, werden de opleiding en alle facetten daaromtrent besproken.

Voorzitter Stichting Jouw Verhaal bij Commandomonument

Theo heeft, uiteraard, tijdens zijn vakantie in Schotland ook het Commandomonument in Spean Bridge bezocht en op deze 'heilige grond' zijn eer betoond.

Charles Schuilenburg overleden

Hari ini saya mahu mati Mijn lieve Charles is overleden

Stichting jouw verhaal:
een (digitaal) platform voor levensverhalen
Privacybeleid  |  © 2021-2023

+31610256017

Powered by: MOVIDS.NL | SOMERWILOMNY STUDIO