Recent nieuws

Enkele recente nieuws-items. Klik op de LEES MEER knop om het gehele item te bekijken.

Verkennend kennismakingsgesprek met Hulp voor Helden

Een delegatie van Stichting Jouw Verhaal heeft een waardevol en fijn gesprek gehad met een delegatie van Hulp voor Helden – stichting KPPR. Een verkennend kennismakingsgesprek met de intentie te bezien of we, samenwerkend, elkaar kunnen versterken in de realisatie van de eigen en gemeenschappelijke doelstellingen.

Herinneringsmedaille voor indrukwekkende evacuatie Kabul

Op 15 augustus 2021 viel de Afghaanse hoofdstad Kabul in handen van de Taliban. In de chaos en paniek die volgden, moesten honderden Afghanen worden geëvacueerd vanaf Kabul Airport. Het werd een missie met grote impact. Dat gold voor de evacuees, maar zeker ook voor de betrokken militairen, het ambassadepersoneel en alle anderen die hielpen om mensen het land uit te krijgen.

Reünie KCT Lichting 82-5

Ruim een jaar geleden heeft de Mutsdas Podcast het levensverhaal van dpl cdo Paul Borst mogen optekenen. Als geboren en getogen Roosendaler wist hij zich omgeven door buurmannen met een groene baret. Paul en twee maten hebben ervoor gezorgd dat op 15 en 16 december a.s. deze onvolprezen lichting 82-5 het feit gaat vieren dat ze zich alweer veertig jaar (oud-) commando mogen noemen.

De Harde Leerschool wint Unica Innovation Challenge

Op vrijdag 24 november vond de derde editie van de Unica Innovation Challenge plaats, die dit jaar in het teken stond van de krapte op de arbeidsmarkt. Uit de twee gekozen finalisten ging De Harde Leerschool uiteindelijk met de Unica Innovation Award naar huis.

Ab Bus overleden

Helaas is op 11-11-2022 overleden de commando sergeant 1 b.d. A.C.G. Bus in de leeftijd van 64 jaar. Albert haalde zijn Groene Baret met de lichting 86-6 op 26-2-1987.

Nieuwe parachutes voor Defensie Para School

Samen met Duitsland en België heeft Nederland enkele duizenden nieuwe parachutes en reserveparachutes aangekocht. De Defensie Paraschool (DPS) gebruikte de nieuwe systemen donderdag voor het eerst op de Belgische vliegbasis in Schaffen.

Namen gesneuvelde militairen op viaducten officieel onthuld

Met een zogeheten naamgevingsceremonie is deze en vorige week stilgestaan bij 2 militairen die zijn omgekomen tijdens een vredesmissie. Vandaag was de ceremonie voor de onthulling van de naam van commando Kevin van de Rijdt op een viaduct in Tilburg. Afgelopen week gebeurde dat in Ridderkerk met Philip de Koning.

Mutsdas Podcast Live, mooi onderdeel van wereldrecord

In de Mutsdas Podcast Live ontving host Stefan Mutsdas op maandagavond 3 oktober, dé ambassadeur van de Nederlandse commandogemeenschap: Ray Klaassens. Samen met zijn commandant Elementaire Commando Opleiding (C-ECO) van toen, de cdo kap bd Henk Heesakkers, werden de opleiding en alle facetten daaromtrent besproken.

Voorzitter Stichting Jouw Verhaal bij Commandomonument

Theo heeft, uiteraard, tijdens zijn vakantie in Schotland ook het Commandomonument in Spean Bridge bezocht en op deze 'heilige grond' zijn eer betoond.

Charles Schuilenburg overleden

Hari ini saya mahu mati Mijn lieve Charles is overleden

Save the date: 3 oktober 19:30 - 21:00

Op 3 oktober van 19:30 - 21:00 uur gaat Stefan Mutsdas LIVE het gesprek aan met Ray Klaassens en Henk Heesakkers. Henk Heesakkers was de commandant van de Elementaire Commando Opleiding (ECO), waarin ook Ray Klaassens commando is geworden. En prachtige ontmoeting dus tussen drie markante oud-commando's en bijzondere personen en gaat dit dan vast en zeker ook een uniek en interessant gesprek worden.

NLD SOCOM

Het Netherlands Special Operations Command (NLD SOCOM) zorgt voor de inzet van Nederlandse special operations forces (SOF). Dat betekent plannen, aansturen, uitvoeren en evalueren van alle SOF-operaties van de Nederlandse krijgsmacht. Op zee, op land en vanuit de lucht. Het NLD SOCOM valt rechtstreeks onder de Commandant der Strijdkrachten.

Kamp van Koningsbrugge | Special Edition

Vanaf 13 oktober 2022 keert Kamp Van Koningsbrugge terug. Wat hebben de BN’ers in hun mars? In Kamp Van Koningsbrugge Special Edition heeft Jeroen van Koningsbrugge tien bekende burgers gevonden die de loodzware training van de commando’s aandurven en bereid zijn om de uitdaging van hun leven aan te gaan.

In VS beschoten commando aan verwondingen overleden

Ons, ook, groene hart is pijn gedaan. De commando die afgelopen weekend bij een schietpartij voor een hotel in de Amerikaanse stad Indianapolis levensgevaarlijk gewond raakte, is zondagnacht in het bijzijn van zijn familie en collega's aan zijn verwondingen overleden. 

12e Jan Willem Pettermars 2022

De Commandovereniging Midden Nederland, organiseert op vrijdag 14 oktober 2022, de 12e Jan Willem Pettermars.

Nieuwe video Korps Commandotroepen

Maak kennis met de nieuwe video van het Korps Commandotroepen: dé Nederlandse special forces. Deze video geeft een uniek kijkje in het diverse werk van de commando's. Ook commando worden? NUNC AUT NUNQUAM - NU OF NOOIT.

In memoriam: Generaal-Majoor b.d. J.J.J.M.M. Vos

“Zo dat was het dan; Het zit erop!”Dat is de koptekst op de rouwkaart van generaal-majoor der Infanterie buiten dienst Jacques Vos (J3M2 Vos). Het is tekenend voor de persoon die hij was.

Commando’s kunnen hun levensverhaal kwijt in podcast Mutsdas

In BN De stem van zondag 3 juli 2022 heeft een leuke stukje gestaan over de Mutsdas podcast van Stefan Vreugdenburg, opgetekend door Wim van de Broek: Commando’s kunnen hun levensverhaal kwijt in podcast Mutsdas: ‘Dit wisten mijn kinderen zelfs niet’.

Op zoek naar het verhaal van Indische Rohde

Vandaag is Stefan op zoek gegaan naar het verhaal van Indische Rohde ofwel ome Herman. Verhalen over deze markante onderofficier zijn verteld door de zonen Oscar en Lodie maar ook door de collega's uit de tijd dat ze samen bij het Korps Commandotroepen dienden, de nu, Kolonel bd Constandse, Kapitein bd van Woudenberg en Adjudant bd (Bonen Joop) Brouwer.

Welke special zie jij graag op onze website?

Naast het presenteren van levensverhalen in o.a. de Mutsdas podcast willen we ook gerelateerde nieuwsitems en Mutsdas 'specials' aanbieden via onze website. De voorbereidingen hiertoe worden momenteel reeds getroffen maar laten we ons graag leiden door jullie inbreng om de meest gewenste onderwerpen te brengen in wel uiteraard een haalbare volgorde.

Stichting jouw verhaal:
een (digitaal) platform voor levensverhalen
Privacybeleid  |  © 2021-2023

+31610256017

Powered by: MOVIDS.NL | SOMERWILOMNY STUDIO