Skip to main content

'Ultieme Uitdaging' van oud-commando officier Werner van den Berg (alias: Rolf Österberg)

Vrijdag, 2 februari 2024

Gepland rond 11 maart 2024 zal er wederom een nieuw boek verschijnen van Rolf Österberg. Rolf Österberg is het pseudoniem van oud-commando-officier Werner van den Berg. Werner is bekend bij velen onder de commandogemeenschap, sowieso vanwege de diverse functies die hij bekleed heeft bij het Korps Commandotroepen, maar ook als innemende persoonlijkheid en een avonturier pur sang.

Hij is werkzaam geweest in o.a. Vietnam, Libanon, het voormalige Joegoslavië en Angola. Ook trok hij regelmatig door Zuid-Amerika. Zijn vele ontmoetingen en ervaringen vormen een onuitputtelijke bron voor zijn (fantasy)verhalen, thrillers en romans.

Het boek 'Ultieme Uitdaging' van Werner is deze keer een roman waarin hij heeft kunnen putten uit eigen ervaring maar ook uit die van anderen die eind jaren zestig en begin jaren zeventig de opleiding tot commando hebben gevolgd. Het is een verhaal geworden over gewone jongens, ongewone prestaties en vooral doorzettingsvermogen. 

Het is mei 1969. Hans Koster stapt na een aantal jaren te hebben gevaren, in Rotterdam aan wal. Tot zijn schrik wordt hij aangehouden door de marechausse. Hij had allang de keuring  voor de militaire dienst moeten ondergaan en de marechaussee neemt hem mee om gekeurd te worden.

De veronderstelling van de dienstplichtigen dat zij kunnen kiezen waar ze na hun basisopleiding heen gaan, blijkt ongegrond. Het liefst zou Hans in de buurt van Roermond blijven, waar hij een oogje heeft laten vallen op Monique die in de soldatenkantine achter de bar staat. Dat is echter niet mogelijk. Hij geeft zich op voor het 42e bataljon der Limburgse Jagers in Seedorf maar er wordt anders beslist. Samen met twee anderen van zijn compagnie moet hij, tegen zijn zin, naar de commando-opleiding in Roosendaal.

Het worden weken van afzien, vernederig en staalharde discipline. Zal het hem lukken zonder gezichtsverlies uit de opleiding te worden ontheven, of gaat hij toch de ultieme uitdaging aan? 

Tja, dit lijkt een feest van herkenning te worden voor de vele dienstplichtigen en beroeps die voor, in en na de betreffende periode ook bij het Korps Commandotroepen gediend hebben. Maar vast ook een verhaal dat mensen zal aanspreken die de kernwaarden van toen en nu hoog in het vaandel hebben: moed, beleid, trouw, eer en trots.

Het boek 'Ultieme Uitdaging' wordt uitgeven door Celtica Publishing. Celtica Publishing richt zich op fantastische fictie die het inbeeldingsvermogen van de lezer uitdaagt en prikkelt. 

THRILLERS

Sinds 2014 heeft Celtica Publishing (CPR) al diverse thrillers van Rolfs hand uitgebracht en hij is nog lang niet klaar met schrijven! Het gaat om de volgende titels:

 • De Al-Qaedaconnectie, deel 1 en De Al-Qaedaconnectie, deel 2 (tweeluik)
 • Het Oslo-virus
 • De Zaak
 • De Al-Qaeda-aanval
 • Bloedbroeders
 • Wraak
 • De dood van Europa
 • De Mossad Poppenspeler

De verhalen die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft. Al zijn thrillers zijn los van elkaar te lezen, maar een aantal personen komen erin terug en de rode draad wordt gevormd door terrorisme en (wereld)politiek.

In 2019 verscheen 'One Woman Crusade' de Engelse vertaling van 'De Zaak', het verhaal dat als eerste in de reeks beschouwd kan worden. Dit boek is zowel via CPR als via Amazon verkrijgbaar. Inmiddels is ook 'De Al-Qaedaconnectie' naar het Engels vertaald en heeft als titel gekregen 'The Hunt for a Mastermind'. Deze titel is vooralsnog alleen via Amazon verkrijgbaar. Inmiddels is ook de vertaling van 'Het Oslo-virus' een feit en zal begin 2024 op Amazon verschijnen.

FANTASY

Rolf schrijft naast thrillers ook fantasy. De serie De Afgrond is een epos dat vijf boeken beslaat:

 • De Afgrond, Boek 1 – Leila, Het Begin
 • De Afgrond, Boek 2 – De Chaos
 • De Afgrond, Boek 3 – De Verbanning
 • De Afgrond, Boek 4 – Het Verraad
 • De Afgrond, Boek 5 – De Eindstrijd

In 2023 verscheen het eerste boek in een nieuwe fantasytrilogie van Rolf: Varingholt Kronieken.

 • Varingholt Kronieken, 1 – Verboden Magie (februari 2023)
 • Varingholt Kronieken, 2 – Dodelijke Magie (december 2023)
 • Varingholt Kronieken, 3 – Goden Magie (verwacht zomer 2024)

Meer/andere info kun je vinden op de website van de uitgever.

De boeken van Rolf Österberg, onze Werner, zijn ook te koop bij vele (online) boekverkopers.

(Voor)bestellen van 'Ultieme Uitdaging' bij Celtica Publishing geeft je wel een uniek extraatje, namelijk de auteursbrief m.b.t. 'Ultieme Uitdaging' van Rolf (Werner) en een boekenlegger.

Wij kijken er naar uit om het boek te gaan lezen, jij vast ook?!

Dank aan Rianne van Celtica Publishing voor de ontvangen info en afbeeldingen!

KLIK OP FOTO VAN WERNER OM DE OMSLAG VAN HET BOEK TE ZIEN

Voorkant Ultieme Uitdaging

Achterkant Ultieme Uitdaging


BINNENKORT, VIA EEN PODCAST, MEER OP DEZE WEBSITE OVER WERNER VAN DEN BERG, TOT DAN!

Inkijkexemplaar 'Ultieme Uitdaging'

Inkijkexemplaar staat op de website van de uitgever. Dit gaat voor velen een feest van herkenning worden! 'Blader' er maar door heen.