Skip to main content

Klaas Jol

63-3 | commando marinier luitenant-kolonel bd
Sponsor van Stichting Jouw Verhaal

Het levensverhaal van luitenant-kolonel der Mariniers bd Klaas Jol, is bij velen bekend maar de kennis houdt vaak op bij zijn bijnaam ‘Majoor-Sateh’.

Deze iconische Nederlandse marinier-commando, kikvorsman, mountain leader, US Navy SEAL, is een voorbeeld voor velen.

Hoe steekt het verhaal van Klaas Jol nou precies in elkaar?
Op 14 december 1978, tijdens de wintertraining in Noorwegen, maakte het zware ski ongeval en de daaropvolgende medische missers, een einde aan de veelbelovende carrière van deze officier der Mariniers. Sindsdien is hij het gevecht aangegaan met de overheid.

Hoe gaat het nu met hem?

Alvorens de podcast af te luisteren, vraag ik je allereerst de aan te klikken video (Klaas Jol - Mirakelmarinier) te bekijken.
Robbert Jol, zoon van Klaas, schetst hierin de tragische geschiedenis van zijn vader. Ik verwacht dat het eerst bekijken van de documentaire je beter in staat stelt om je eigen mening te vormen

Aan de hand van deze documentaire heb ik Klaas mogen bevragen over zijn militaire carrière en zo ook zijn belevenissen in Roosendaal en wat er verder ter tafel komt. Daarnaast vraag ik hem naar zijn strijd, zijn huidige fysieke en mentale gesteldheid en wat hij hoopt dat de toekomst hem nog gaat brengen.

Mocht je na het bekijken van de documentaire én het beluisteren van de podcast de luitenant-kolonel Klaas Jol een hart onder de riem willen steken, laat dan blijken het leuk (lees ook: respect) te hebben gevonden (klik op de leuk-knop hieronder) en mogelijk wil je deze pagina delen via de social media opties (ook via de leuk-knop). Heb je een kort bericht voor lkol Klaas Jol stuur onze host Stefan dan 'n email met de betreffende tekst en hoe je als afzender getoond wilt worden en wij plaatsen je bericht op deze pagina of sturen je bericht door naar Klaas.

KLIK OP PLAY-BUTTON HIERONDER OM DE YOUTUBE VIDEO TE BEKIJKEN.

KLIK OP PLAY-BUTTON HIERONDER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN.

'Like' wat je ziet?

Klik op de knoppen hieronder en volg ons, krijg je geen spijt van! Thanks.