Skip to main content

Ray Klaassens

01-10 | commando kapitein - bd
Sponsor van Stichting Jouw Verhaal

Hij speelde dé hoofdrol in een razend populair tv programma. Hij slaagde erin om de Nederlandse commando een gezicht te geven. Niet alleen de helden van nu maar zeer zeker de dienstplichtigen van toen. Ray verteld ook over de noodzaak van zijn Stichting Commando & Family Support. Bekijk/beluister de interviews via video en/of podcast.

KLIK OP PLAY-BUTTON HIERONDER OM DE YOUTUBE FOTO'S VIDEO TE BEKIJKEN.

KLIK OP PLAY-BUTTON HIERONDER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN.

Vijver Talks Ray Klaassens (KvK Special Edition)

Vijver Talks #3

Vijver Talks #2

Vijver Talks #1


Review van Ray Klaassens

Ray heeft naar aanleiding van het maken en publiceren van zijn levensverhaal ons een mooie reactie gegeven die wij jullie niet willen onthouden. Ray, jij bedankt!!

Ik heb Stefan mogen ontvangen op onze bedrijfslocatie in Heerle. Hij kwam samen met zijn zoon Moos die hem hielp met de technische kant van de Podcast.
Stefan is met mij door mijn professionele leven gewandeld dat voor een belangrijk deel gevormd is door het behalen van de groene baret in 2001.
De vragen die Stefan me voorlegde brachten me terug naar weggezonken situaties en gevoelens. Het was heerlijk om eens te verzinken in dat mooie verleden dat tot op de dag van vandaag nog veel positieve impact heeft op hoe ik handel, denk en ben.

Stefan heeft de unieke positie dat hij door de decennia heen verbanden kan leggen in de verhalen van de ‘maten'. Dit brengt kritische noten naar voren, waar we allemaal van kunnen leren: Waarom is de ECO nog steeds 8 weken? Hoezo is dat op een moment 14 weken geweest? Wat is er veranderd met de ommezwaai van 'waarnemen en verkennen' naar de commandotroepencompagnien. Er is veel toegevoegd aan het SF-werk, maar zijn we ook niet iets verloren? Vragen uit verwondering en zonder oordeel. Stefan is zelf oud-commando en weet heel goed wat het betekent voor mensen om de baret te mogen dragen, maar hij laat zich ook makkelijk meevoeren in de verhalen, belevingen en meningen van alle generaties. Voor mij is Mutsdas-podcast een prachtig platform om heerlijk te luisteren naar anekdotes en universele tijdloze humor - die vaak alleen begrepen wordt door het bonk schorem uit Roosendaal.

In de podcast met mij ging het ook over de Korpswaarde ‘Trots’. Ik ben er trots op dat Stefan me wilde interviewen en hoop dat commando’s uit alle generaties er aan mee zullen werken. Het is een unieke geschiedenis die we met elkaar aan elkaar toevertrouwen…Esprit de Corps

Met groet
Ray Klaassens

'Like' wat je ziet?

Klik op de knoppen hieronder en volg ons, krijg je geen spijt van! Thanks.