Skip to main content

KAMP VAN KONINGSBRUGGE

SPECIAL EDITION

Tien bekende burgers gaan de uitdaging aan in Kamp Van Koningsbrugge Special Edition

Special Edition, vanaf donderdag 13 oktober om 20.35 uur op NPO 1

IJzeren discipline en wilskracht zijn nodig om een van de zwaarste opleidingen van Nederland te kunnen volbrengen. Die van de Special Forces, de best getrainde militaire eenheid van ons land. In Kamp Van Koningsbrugge Special Edition ondergaan 10 bekende burgers deze loodzware training.

Wie haalt het eind van dit unieke experiment waarbij zowel fysiek als mentaal het uiterste wordt gevraagd? 

Jeroen van Koningsbrugge is daar om zijn rekruten een hart onder de riem te steken. Ray en Dai laten overtuigend hun Speciale Krachten zien.


Het Korps Commandotroepen blijft een interessant onderwerp voor televisiemakers. Op 13 oktober start alweer het derde seizoen van het programma Kamp van Koningsbrugge, waarin de loodzware commando-opleiding centraal staat. Dit keer een speciale editie met tien min of meer bekende Nederlanders. Anders dan andere seizoenen is Defensie niet langer bij de opnames betrokken.

De geselecteerden ondergaan tijdens de opnames een zware training onder leiding van oud-militairen van het Korps Commandotroepen. Wie slaagt er dit keer in om zich naar de eindstreep te knokken? Het programma is komen overwaaien uit België, waar het tussen december 2019 en februari 2020 te zien was onder de titel Kamp Waes met als presentator Tom Waes. Onder leiding van militairen van de Belgische Special Forces ondergingen ze een zware training in binnen- en buitenland. In Nederland brengt AVROTROS het programma op de buis. De training wordt gegeven door de oud-commando’s Ray Klaassens en Dai Carter, met als presentator Jeroen van Koningsbrugge.

Had het KCT in het begin (2020) een flinke vinger in de pap, intussen is dat veranderd. Omroep AVROTROS zocht de samenwerking wel, maar de ‘groene baretten’ hielden de boot af. In onderstaande  videoclip hoor je waarom.

Vijver Talks Ray Klaassens

Vijver Talks #3

Vijver Talks #2

Vijver Talks #1