Skip to main content

Stefan gaat 'verhaal halen' bij sport vedetten Julius (Just) Breinburg en Piet Paul

Donderdag, 1 juli 2021

Stefan gaat ‘verhaal halen’ bij commando's en sport vedetten Julius Breinburg en Piet Paul.

Iedereen die bij het Korps Commandotroepen gediend heeft zal, zeker op weg zijnde naar de groene baret, kennis gemaakt hebben met de sportinstructeurs van het KCT LO/Sport-team. Voorbeeldige en indrukwekkende ‘sportspieren’ die meestal pas later in onze KCT-periode hun menselijke kant konden tonen. Wie herinnert zich niet de extreem pittige lessen in de sportzaal zoals o.a. de beruchte circuit trainingen, de lessen ongewapend vechten en de zeer uitputtende zwemoefeningen. Ook gingen ze ons voor bij de ‘lessen’ klimtoren, hindernisbaan en touwbaan. Bij hun demo’s zag het er nog allemaal eenvoudig uit, zo soepel en ogenschijnlijk zonder moeite gaven zij ons het voorbeeld om deze ‘hindernissen/uitdagingen’ snel, technisch juist en zo veilig mogelijk te nemen.

Zij waren ook de instructeurs die we bleven zien gedurende alle periodes bij het KCT, waren ze nog redelijk aardig in de vooropleiding, functioneel niet/minder aardig tijdens de elementaire commando opleiding en ontspannen waar dat kon in de periode(s) daarna.

Menig beroeps speelde tussen de middag een fanatiek potje voetbal mee met de mannen. En de hoeveelheid touwbanen e.d. die ze opbouwden tijdens oefeningen is enorm.

Julius en Piet hebben allebei ook een indrukwekkende sportcarrière buiten Defensie gekend of zitten daar zelfs nog middenin.

We zijn dan ook als Stichting Jouw Verhaal zeer vereerd met hun toezegging om binnenkort langs te mogen komen om het ook sportieve levensverhaal te gaan vernemen van Julius en Piet. In welke volgorde we hun persoonlijke levensverhalen kunnen presenteren is nog niet bekend, maar hopelijk op korte termijn en redelijk kort achter elkaar.

Ben jij ook benieuwd naar de afzondelijke levensverhalen van deze twee zeer gedreven vedetten? Houd onze website dan goed in de gaten. We brengen de levensverhalen uiteraard in de Mutsdas serie.

Update: 7 juli 2021

Het levensverhaal van Piet Paul is inmiddels vastgelegd. Het was top! We hadden, uiteraard, ook niets anders verwacht. 
Het proces van productiegereed maken is nu gestart, dus zeker nog enkele dagen geduld hebben.

Inmiddels is ook de afspraak met Just Breinburg gemaakt, dus binnenkort en kort achter elkaar de levensverhalen van twee toppers!