Skip to main content

Jan Termohlen overleden

Gepubliceerd: Donderdag, 25 mei 2023

Vandaag, helaas weer zo’n bericht, waardoor je gedachten weer teruggaan naar tijden van weleer. Het droevige nieuws van het overlijden van KCT’er pur sang Jan Termohlen deed vandaag het licht van de zon doven en maakte de ogen vochtiger.

Jan Termohlen, welke KCT’er met of zonder ’n Groene Baret kent hem niet? Jan was jarenlang als burgeradministrateur een grote steun en toeverlaat voor alle collega’s in die tijd. Jan was het toonvoorbeeld van vriendelijkheid en behulpzaamheid. Velen kennen en roemen Jan ook van/om zijn enorme inzet bij inmiddels vele commandoreünies. Een top kerel en belangrijk geweest voor ons Korps!

Jan was altijd in voor een praatje en was ook als geen ander op de hoogte van het wel en wee van het Korps.

Helaas moeten, naast zijn familie, ook wij als zijn collega’s/maten en/of vrienden Jan gaan missen, maar hebben wij als schrale troost vele mooie herinneringen aan hem die we kunnen en mogen koesteren.

Jan heeft, na een kort ziekbed en daarom zeer plotseling afscheid moeten nemen van het leven, dit net een paar dagen voordat hij 75 zou zijn geworden.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met het verlies van deze, voor velen van ons vanwege zijn inzet en toewijding, burger 'Commando First Class' Jan Termohlen.

Rust zacht lieve Jan!


In Memoriam

Jan begon op 16 maart 1970 aan de opleiding tot Chauffeur Technisch Specialist. Na de opleiding werd hij geplaatst in de het Stafpeloton van de 104 Wrnverkcie. Toen zijn verband afliep werd hij in oktober 1976 aangesteld als burgermedewerker in de functie van Bode/Facteur in de Korpsstaf.

Tien jaar later maakte hij de overstap naar administratief Medewerker. Eerst op de administratie van de Schoolinstructiecompagnie en vanaf oktober 1999 tot zijn pensionering per 1 september 2007 op de Backoffice van het Korps.

Vanaf de grote Commandoreünie van 1987 was Jan betrokken bij de organisatie van nagenoeg alle volgende reünies. Daarbij was hij voor velen het aanspreekpunt bij problemen bij de aanmelding en een vraagbaak voor de overige leden van de Reüniecommissie.

Meer dan 37 jaar was Jan een zeer betrouwbaar en loyaal medewerker van ons Korps.

Op zaterdag 27 mei 2023 is in besloten kring afscheid van Jan genomen.

Jan, bedankt voor alles! Rust in Vrede!

Jelle Schepers

Twee maten op bezoek bij Jan en zijn Truus

Biertje na afloop van reünie 2017 met Regina

Jan aan het werk voor de commando-reunie.

Jan met verpleegster in hospice