Skip to main content

Seizoen twee Kamp Van Koningsbrugge van start op 6 januari 2022

Op donderdag 6 januari 2022 is om 20:35 uur op NPO 1 het tweede seizoen Kamp Van Koningsbrugge van start gegaan. Dit zal onze commandogemeenschap weer meer in de belangstelling brengen. We gaan vast ook nu weer genieten van de herinneringen die de uitzendingen bij ons gaan oproepen en ons weer terugbrengen bij de vergelijkbare omstandigheden die wij allemaal nog zo goed kennen en soms ook nog zo voelen.

Natuurlijk is het niet de complete commando-opleiding van acht weken die ze volgen, en zeker niet de zwaarste fase/periode daarvan, want die heb jij voor je kiezen gekregen ;-). Maar loodzwaar zal het zeker ook zijn voor deze vijftien gewone burgers. Gewone burgers, zo zijn velen onder ons ook, via eerst een vooropleiding (VO), aan de elementaire commando-opleiding (ECO) begonnen met het parate vervolg daarop. En ook daarna weer ‘n gewone burger geworden maar wel een verrijkt met een unieke en bijzondere periode bij het Korps Commandotroepen. Een periode die ongetwijfeld voor velen ook zeer vormend geweest is. ‘Wij in plaats van ik’, ‘afspraak is afspraak’ en ‘niet goed is opnieuw’ waren en zijn nog steeds leidende beginselen.

Nog steeds plukt Defensie en vooral het KCT de vruchten van het succesvolle eerste seizoen van Kamp Van Koningsbrugge. Gelukkig staat het KCT dus al goed in de belangstelling van jonge mensen die de kernwaarden van het Korps willen gaan omarmen en uitdragen. Deze kernwaarden: Moed, Beleid, Trouw, Eer en Trots vormen het fundament van het Korps Commandotroepen en zullen deze dat ook zijn tijdens deze beproeving in Kamp van Koningsbrugge. Deze kernwaarden verbinden ook ons nog steeds met elkaar.

Wij zijn er als Stichting Jouw Verhaal trots op dat we van inmiddels zo’n ruim 60 (ex-)commando’s de levensverhalen hebben mogen optekenen en kunnen ontsluiten en worden deze regelmatig ook beluisterd door jonge mensen die belangstelling hebben voor ons Korps. Zo mocht, een paar weken geleden, onze Stefan in de trein een jongeman ontmoeten waar hij mee in gesprek raakte en je verzint het niet maar had deze jongeman net een webinar gevolgd over het bij Defensie worden van Commando Speciale Operaties. Op de daarin online door een deelnemer gestelde vraag hoe ze zich het best konden voorbereiden kwam het voor ons maar vooral voor Stefan geweldige antwoord: ‘Luister naar de podcasts van ‘Below the radar, above yourself’ en die in de ’Mutsdas’-serie op https://stichtingjouwverhaal.nl staan’. Je zult begrijpen dat dit bij Stefan een harde pla..er veroorzaakte en deze nog maar net weer weg is.

Wij wensen jullie veel kijkgenot met het tweede seizoen van Kamp Van Koningsbrugge met een prachtfeest aan dierbare herinneringen. ray en daiWe gaan Ray Klaassens, Dai Carter en o.a. ook Richard Bergmans als  instructeurs (weer) zien schitteren als ware zij onze eigen ECO instructeurs. richard in gesprekEn er gaan vast weer nieuwe helden voortkomen uit deze serie zoals eerder allen die eraan begonnen zijn en uiteraard Marjolein van Loenen, Tom Cornelissen, Justin Holleman en de door Stefan geïnterviewde Dennis de Kruif die het tot en met de eindstreep volbrachten. Have fun met het nieuwe seizoen 2 van Kamp Van Koningsbrugge!


BEHIND THE SCENES KAMP VAN KONINGSBRUGGE

WORKOUTS

Bereid je voor op mogelijk seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge of sowieso voor een betere/fittere versie van jezelf. 

Ken jij ons,

Stichting Jouw Verhaal

, nog niet?!

Lees dan onze missie en leer meer over ons.