Skip to main content

Stichting Jouw Verhaal & VeVa Marcheert van Hulp voor Helden

Gepubliceerd: Maandag, 15 mei 2023

In een eerder nieuwsitem hebben we jullie bericht over de beoogde samenwerking van Stichting Jouw Verhaal en Stichting Hulp voor Helden.

In dit nieuwsitem geven we aandacht aan deze concreet geworden samenwerking door het project en de campagne VeVa Marcheert voor het voetlicht te brengen.

VeVa Marcheert, een initiatief van Hulp voor Helden, heeft als doel de waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek te stimuleren. Met de inzet van zo’n 2.400 studenten van de MBO opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa), zal de 2023- en daarmee 3e editie meer impact realiseren dan de vorige edities!

Met VeVa Marcheert kondigen, op 16 juni 2023, de VeVa studenten de nationale Veteranendag van zaterdag 24 juni 2023 aan en zorgen zij er mede voor dat veteranen de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen.

Wat is VeVa?

VeVa studenten zijn jonge mannen en vrouwen die zich oriënteren op een militaire opleiding en die leren hoe zij de civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van militairen tijdens de Corona pandemie of bij de recente overstromingen in Limburg. Maar het zijn ook jongeren die erover nadenken om in de toekomst te vertrekken richting missiegebieden in binnen- en buitenland. Ze laten zien dat ook de jonge generatie bereid is om zich in te zetten voor onze vrede, vrijheid en veiligheid!

De uitdaging

Elke VeVa opleiding kiest een eigen uitdaging en invulling van de dag. Via onderstaande knop met link kun je zien welke ROC’s meedoen, welke uitdaging zij trotseren en welke routes zij lopen. Zo kan je de studenten onderweg aanmoedigen of steunen met een donatie.

De campagne

De inzet van de studenten voor de erkenning en waardering voor veteranen, met name onder jongeren stimuleren is wat dit evenement uniek maakt. Om deze impact te vergroten, zijn er verschillende instrumenten ingezet. 

Televisie

Dit jaar zet men groots in met een TV spot in de zendtijd van Socutera. In deze spot willen zij de kijkers bewust maken van het feit dat veteranen overal in onze samenleving zijn. Zij hebben zich in het (recente) verleden ingezet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid. De studenten van de VeVa opleiding van ROC Nijmegen en vier veteranen (waaronder Jaap Constandse en Hans Geluk) schitteren in deze spot. Zie de Youtube-video onder de foto's. 

Podcast

De verhalen van de veteranen uit de TV spot worden vastgelegd in korte video’s en een uitgebreide podcasts. Deze worden gemaakt door Stichting Jouw Verhaal. Bekijk ook hier binnenkort de video’s van de veteranen en luister naar hun verhalen.

Abri Campagne

In de steden waar de studenten marcheren wordt een abri campagne uitgezet. Op deze posters staan de veteranen uit de TV spot met daarin een QR code naar hun verhalen.

De opbrengst

De opbrengst, via donaties, van VeVa Marcheert gaat naar de helden die stichting Hulp voor Helden al bijna 150 jaar ondersteunt. Wie die helden zijn? Militairen en veteranen die zich dagelijks inzetten voor onze vrijheid, vrede en veiligheid. En natuurlijk hun thuisfront. Helden in dienst van onze vrijheid. Met een beroep dat gepaard kan gaan met eenzaamheid, onbegrip en soms zelfs een traumatische ervaring. Zij verdienen daarom onze erkenning, waardering en steun! 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door
Stichting Jouw Verhaal!

Veva Marcheert 2023, mede mogelijk gemaakt door Stichting Jouw Verhaal