Skip to main content

ONZE SERIES

MUTSDAS

SOBAT

SPECIALS

GROMBAARD

PLATFORM VOOR LEVENSVERHALEN

ONZE SERIES

MUTSDAS

SOBAT

SPECIALS

GROMBAARD

PLATFORM VOOR LEVENSVERHALEN

Meest recent:

Herinner je je deze nog:

STICHTING JOUW VERHAAL

PLATFORM VOOR LEVENSVERHALEN

Ieder mens is uniek en een ieder heeft zijn eigen levensverhaal.

Het begon met het optekenen van levensverhalen van hen die ooit een Groene Baret bij het Korps Commandotroepen hebben verdiend. Hierdoor zullen er zoveel mogelijk bijzondere ervaringen rondom het Korps voor de toekomst bewaard blijven en wordt daarmee gebouwd aan een unieke verzameling levensverhalen.

Onder de naam Mutsdas Podcast bleek menigeen, met liefde, te willen vertellen wat de invloed van die baret was op zijn verdere leven, in werk én privé.

Gesterkt door de onnoemelijk veel positieve reacties heeft ons doen besluiten om een platform te creëren waar mensen, met een specifieke (andere) (militaire) ervaring, hun levensverhaal kunnen vertellen. Dit in onze series Grombaard en Sobat.

Stichting Jouw Verhaal zorgt voor het vastleggen van deze levensverhalen op audio en/of video. Bijvoorbeeld als document voor latere generaties, als een tussentijds verslag van gebeurtenissen in een leven, als cadeau of uit noodzaak.

 • Thuisfront van een Groene Baret

  Neel

  Stefan heeft mij benaderd of ik als Thuisfront van een Groene Baret wilde vertellen hoe de weg daar naar toe is beleefd en dan in het bijzonder voor mij als moeder.

  Voor mij GVA maar ik besefte al snel ook een kadootje. Op deze manier kon ik iets persoonlijks vastleggen. Het mij stap voor stap betrekken bij het tot standkomen van de uiteindelijke aflevering, was heel prettig, integer en respectvol.

  Als ik iets op een andere manier wilde laten zien/horen konden we het daar over hebben en vonden we een weg tussen zijn professionaliteit en mijn gevoel.

  Het resultaat is het cirkeltje rond - van mijn kleine jongen naar een Groene Baret - die stevig op zijn eigen benen staat. Mijn missie is wat dat betreft voltooid. Ik hoop dat andere ouders zich (deels) herkennen in mijn verhaal en dat mijn zoon MIJ herkend.

  Stefan, nogmaals dank. En diegene die deze uitnodiging ook krijgen voor jullie verhaal: gewoon doen!

 • Ik daag je uit om dit zelf te ervaren..

  Rien van Duren

  Stefan, een wervelwind kwam samen met zijn “een beetje gekrompen” hond mijn huis binnengevlogen en voordat ik het wist zaten we 3 uur lachend met elkaar te kletsen. Heerlijk oude verhalen ophalen en roddelen over alle collega’s die zo de revue passeerden.

  Stefan is in staat om door zijn ongeremde en enthousiaste manier van communiceren een sfeer neer te zetten waarbinnen je je snel veilig voelt en je met plezier jouw verhaal wilt vertellen. Voor mijn werk luister ik veel naar anderen maar bij Stefan ben ik zelf veel aan het woord geweest. “Het gaat zo’n 3 uur in beslag nemen” zei hij. Het werden er ruim 5 en we waren eigenlijk nog steeds niet klaar.

  Ik daag je uit dit zelf te ervaren en stil te staan bij hetgeen ons als Commando zo bindt. Doorzettingsvermogen en altijd en overal in elkaar kunnen vertrouwen. Wat maakt nou eigenlijk dat dit zo is en wat was jouw rol daarin? Leuk om dat samen met hem te onderzoeken.

  Stefan, bedankt voor dit mooie moment en ik realiseer me dat dit ook een mooie manier is om mijn verhaal voor mijn kids enz. vast te leggen.

 • Onze ontmoeting was bijzonder

  Theo Alsemgeest

  Bijzonder omdat in eerste instantie mijn gevoel voor afwijzing groter was. Toch gedaan, uit nieuwsgierigheid, uit een ontwakend gevoel van trots en uit een groeiend besef dat in de podcast mogelijk een schat verborgen ligt.

  Vertellen bleek magisch te zijn. Het is geen therapie, maar werkt therapeutisch.

  Stefan je hebt de sleutel van de schatkist gevonden, ga door en zoals je hebt gemerkt ga ik je, samen met anderen, daarbij steunen.

 • Esprit de Corps

  Ray Klaassens

  Ik heb Stefan mogen ontvangen op onze bedrijfslocatie in Heerle. Hij kwam samen met zijn zoon Moos die hem hielp met de technische kant van de Podcast. 

  Stefan is met mij door mijn professionele leven gewandeld dat voor een belangrijk deel gevormd is door het behalen van de groene baret in 2001. De vragen die Stefan me voorlegde brachten me terug naar weggezonken situaties en gevoelens. Het was heerlijk om eens te verzinken in dat mooie verleden dat tot op de dag van vandaag nog veel positieve impact heeft op hoe ik handel, denk en ben.

  Stefan heeft de unieke positie dat hij door de decennia heen verbanden kan leggen in de verhalen van de ‘maten'. Dit brengt ...
  Lees meer

 • de absolute meerwaarde die commando zijn voor mij is geweest

  Hoewel ik Stefan al jaren uit het Utregse ken (niet wetend van elkaar dat we bij het KCT hadden gezeten) bracht deze podcast ons bij elkaar, het kan raar lopen.

  Het leuke om terug te kijken op een boeiende periode uit mijn leven, is de absolute meerwaarde die commando zijn voor mij is geweest

  Stefan is een echte ‘digger’ en zeer bedreven in het uitdiepen van het verhaal over wat het heeft betekent om commando te zijn en wat het je heeft gebracht.

  De kunst van een interviewer is je op je gemak stellen dan krijgt het verhaal inhoud, daar is Stefan absoluut in geslaagd.

 • We doken weer terug in die bijzondere tijd

  Paul Borst

  Stefan uit 82-6 en ik uit 82-5. We doken weer terug in die bijzondere tijd die ons nog altijd met elkaar verbindt. Door het gevoel dat ik Stefan al heel mijn leven heb gekend heb ik mijn verhaal in een gezellige en ongedwongen sfeer vlot kunnen vertellen. Veel gelachen, de tijd vloog voorbij. 

  Mooi dat ik mijn verhaal in deze bijzondere podcast kan delen met mijn kinderen Sigrid en Robbert, mijn vrouw Caren, familie, vrienden en mede commando’s en mijn plaatsgenoten uit Roosendaal.

  Bedankt Stefan, hopelijk weer tot gauw, dan op een zomers terrasje.

 • Weerzien was als een warm bad

  Ivo Lamers

  Het weerzien met Stefan was als een warm bad, ondanks het feit dat we elkaar jaren niet hadden gezien en gesproken. Hoewel ik zelf liever eerst rustig het kontakt op wilde bouwen, hapje eten etc toch op Stefan's kompas gevaren en meteen de podcast gedaan. Dat ging heel natuurlijk en uiteindelijk was ik best wel trots op het eindresultaat. Natuurlijk heb je invloed op de eindredactie maar de podcast was dusdanig professioneel gemaakt dat er niets veranderd hoefde te worden.

  Top produkt!

  Tijdens latere podcasts valt het me op dat Stefan steeds beter in zijn rol groeit en elke keer de goede vragen stelt, op de juiste momenten begrip en verwondering toont en goed doorvraagt.

  Inmiddels elke mutsdas podcast beluisterd en ik betrap mezelf erop dat ik elke keer uitkijk naar de volgende opname.

 • Super gelukkig met de podcast

  Lucas van Nielen

  Ik ben super gelukkig met de Podcast!

  Ook heel dankbaar voor jouw als mens en interviewer! Ik kom daardoor tot mijn recht en laat door je oprechte vragen mijn persoonlijkheid zien! Met je mooie en scherpe vragen werd het een mooi samenspel.

  Altijd warm en veilig ben je tot mijn essentie doorgedrongen.

  Hartelijk dank vriend!

 • Hij heeft iets uitzonderlijks gevonden..

  Stefan was via FB op zoek naar personen die geïnterviewd wilden worden over hun leven na het dienen bij het KCT, en daar wilde ik wel gehoor aan geven.

  Het interview (via telefoon) liep geweldig, Stefan was goed voorbereid en heeft een vrolijke manier van interviewen. Hij maakt graag een grapje maar desondanks zijn de vragen constructief en goed doordacht. Het uiteindelijke interview/video wordt alsnog aan je gepresenteerd om je goedkeuring te geven voordat het word gepubliceerd. 

  Ik was onder de indruk van de professionaliteit van het hele gebeuren. Het mooie van alles is dat mijn vriendenkring is uitgebreid, en ik Stefan tot mijn vrienden beschouw, we hebben nog regelmatig contact, wat wel zo leuk is. 

  Ik luister nog steeds met veel plezier naar Stefan z'n interviews, en ik hoop dat hij hier nog lang mee doorgaat, hij heeft iets uitzonderlijks gevonden met deze interviews.

 • Het werkt helend ..

  Jaap Meedendorp

  Op dit moment zit ik weer een podcast te luisteren. Een dik jaar geleden had ik er wel van gehoord. Ik gunde mij er echter geen tijd voor..... Pas toen mijn voormalige commandant Theo meewerkte aan een podcast en ik deze geluisterd had werd mijn nieuwsgierigheid op gang gebracht. Ik had deze podcast, gemaakt door Stefan, ondanks de lengte geboeid gevolgd. Natuurlijk had het te maken met een heleboel herkenning maar de manier waarop het interview werd gedaan deed mij er toe besluiten zowel Theo als ook Stefan mijn complimenten over te brengen. Het was de interviewer die het verhaal aan de luisteraars voorschotelde. Het verhaal was al boeiend maar werd door Stefan zijn manier van vragen en de ongedwongen stijl nog waardevoller gemaakt.

  Niet veel later kreeg ik de vraag van Stefan of ik ook mee wilde werken aan een podcast. Na een voor mij zware periode met depressies en de constatering PTSS, was ik met vervroegd pensioen gegaan. Lees verder

  Nieuwsbrief
  Stichting Jouw Verhaal

  Periodiek op de hoogte worden gehouden over nieuws en ontwikkelingen aangaande website en Stichting Jouw Verhaal?!


  ONDERSTEUND DOOR:

  Stichting Ondersteuning Veteranen Activiteiten